NETFIT

Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt

A Magyar Diáksport Szövetség 2013. május 24-én útnak indította az "A testnevelés új stratégiájának és a fizikai állapot új mérési rendszerének kialakítása és az önkéntes részvétel ösztönzése a komplex iskolai testmozgás programok szervezésében" -T.E.S.I. elnevezésű kiemelt projektjét. A projekt egyik feladata az volt, hogy létrehozza a magyar iskolarendszerben egységesen működtethető, egészségközpontú fittségmérési-értékelési rendszert, azaz a  NETFIT-et, vagyis a Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Tesztet.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 80. § (9) bekezdése szerint az általános iskola az oktatásért felelős miniszternek a tanév rendjéről szóló rendeletében meghatározott mérési időszakban, tanévenként megszervezi a felső tagozatos tanulók fizikai állapotának és edzettségének mérését, vizsgálatát, ahol a testnevelés tantárgy tanítása folyik.

A 2018/2019. tanévben a tanulók fizikai állapotának és edzettségének vizsgálatát az iskoláknak a nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulók esetében

2020. január 8. és 2020. április 24. között kell megszervezniük.

A mérés eredményeit az érintett nevelési-oktatási intézmények 2020május 29-ig töltik fel a NETFIT® rendszerbe.

A NETFIT® fittségmérési rendszer négy különböző fittségi profilt különböztet meg, amely profilokhoz különböző fittségi tesztek tartoznak. A négy profil egészében jellemzi egy tanuló egészségközpontú fittségi állapotát. Az egyes profilok különböző számú tesztet tartalmaznak. 

A tanuló adatait a testnevelő tanára rögzíti a rendszerbe anonim módom, a diák egyedi azonosítója alapján.

A szülők egy gyors regisztrációt követően tekinthetik meg a gyermekük adatait a NETFIT® rendszerben, melyben segítségükre lehet a rendszerhez készült szülői felhasználói útmutató.

Intézményi eredmények:

2017/2018-as tanév

2018/2019-es tanév

Készítsd el weboldaladat ingyen!