Sikeres pályázat: Határtalanul program Ukrajnába 35 diák és 4 pedagógus utazik 2018. október 13-16 között

2018.03.12

A Határtalanul program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul a nemzeti összetartozás operatív programja. Keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról.

A személyes találkozásokon keresztül a diákoknak lehetősége nyílik megismerni a határon túli magyarság kultúráját és hagyományait. A programok a célterületek történelmi emlékeinek és természeti értékeinek bemutatását is tartalmazzák.

Az utazások az Emberi Erőforrások Minisztériuma anyagi támogatásával valósulnak meg.

Intézményünk először pályázik Határtalanul programokra. Az utaztatásra javasolt korosztály elsősorban a hetedikeseké. A részvételhez a tanulóknak osztályfőnöki javaslat és szülői engedély szükséges. A csoportban 35 diákunk utazhat, a szervezési, vezetési feladatokat négy nevelő látja el.



Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el