Észak Magyarország cikkében szerepel a Rónai Ferenc Tagiskola

2017.11.22

Az Észak Magyarország 2017. november 21.-i számában cikk jelent meg iskolánkról, A fizika órát mindenki várta címmel, mely a Borsod Online oldalán is olvasható.

A fizikaórát mindenki várta

Másfél órás, órarenden kívüli fizikaórán vehettek részt a Rónai Ferenc Tagiskola felsősei.

MISKOLC. Mielőtt bárki sajnálni kezdené a diákokat, mindenki megnyugodhat, ezen a fizika­órán szívesen vettek részt, mert rendkívül népszerű lett az ország azon iskoláinak körében, ahol az elmúlt 10 évben megrendezték. A négyszeres túljelentkezés miatt a Kassai utcai Rónai Ferenc Tagiskola egy évet várt arra, hogy Tóth Pál matematika-fizika szakos tanár Zöldjárat nevű Fizibuszával, mely nem más, mint egy mozgó természettudományos szertár, be­gördüljön az iskola udvarára.

Az Elmű-Émász által támogatott ingyenes iskolai program keretében látványos, érdekes természettudományos kísérleteken keresztül ismerhették meg a diákok a megújuló energiaforrásokat és azok környezettudatos felhasználásának fontosságát. A program azt is bebizonyította, hogy hosszú távra is szerethetővé lehetne tenni a természettudományos tantárgyakat a diákok körében, ha nemcsak heti 1-1 órában lenne erre lehetőség. ÉM