A világ legnagyobb tanórája

2018.09.27

Iskolánk csatlakozott A VILÁG LEGNAGYOBB TANÓRÁJA témahéthez, mely angol és magyar nyelven lesz megtartva a 3-8. osztályokban

 A Világ Legnagyobb Tanórájának megtartására egységesen 2018. szeptember 24-28. közötti héten kerül sor világszerte. 

Az ENSZ 2015 szeptemberében indította útjára a "Project Everyone" kampányát, amelyben a 17 újonnan megfogalmazott Globális Célját szeretné megismertetni a gyerekekkel. A Világ Legnagyobb Tanórája az első globális oktatóprojekt, amelyen keresztül a gyermekek világszerte egy időben megismerhetik a fenntartható fejlődést szolgáló Globális Célokat, amelyek a társadalom kiemelt problémáira kívánnak megoldást nyújtani, többek között a mélyszegénység elszámolásával, az esélyegyenlőség megteremtésével, a minőségi oktatás biztosításával és a környezetünk védelmével. Magyarország 2015-ben a szervezők felkérésére csatlakozott a kezdeményezéshez. 

A 2018. évi Világ Legnagyobb Tanórájának kiemelt témája az aktivitás. 

A szervezők arra ösztönzik a diákokat, hogy helyi szinten tegyenek valamit a 17 Globális Cél valamelyikének eléréséért. Az ENSZ az iskolai programok lebonyolítását korosztályhoz igazítható óratervekkel, animációs filmmel segíti.

 Fő cél, hogy 2018. szeptember 24-28. között minél több általános- és középiskola csatlakozzon a kezdeményezéshez és a pedagógusok normál tanítás keretei között tartsák meg a tanórát. 

Plakát megnézhető